Östra Sörmlands Företagsförening genomförde den 29 augusti under eftermiddagen och kvällen ännu en bejublad aktivitet till Öster Malma och Svenska Jägarförbundets kursgård. Vi var 20 medlemmar som satte oss på bussen bakom vårt Stadshus klockan 14:30 för färd till Öster Malma. Väl framme efter en mer eller mindre slingrande men dock asfalterad väg kom vi fram till kursgården med sitt vackra Slott och Svenska Jägarförbundets nu centraliserade administrativa kontors- och konferenslokaler för hela landet.

Ett strålande sensommarväder mötte oss och vi fann det lämpligt att genast ge oss på en vandring i den nya Viltparken under ledning av Sarah Nordlinder som på ett mycket engagerande sätt lärde oss allt om både fåglar och fyrbenta djur. Den mäktiga älgtjuren Hugo eller vad han nu hette gick lugnt inne i sin hage och väntade på brunsttiden som var nära anstående. Älgkon Ester som gick längre upp i skogen med sin kalv var målet för Hugo som om någon vecka skulle släppas ur sin hage för att med språng sätta på Ester. Vi önskade alla Hugo lycka till med förhoppning att Ester skulle fatta tycke för hans vackra hornkrona och snabbt vända baken till.

Vi fick även se dov-och kronhjortar dock något på håll eftersom dom tagit sig till den skuggiga del av den tilldelade marken. En del av oss vandrade runt för att titta på anläggningen i helhet och några kunde också besöka hägnet

med vildsvin under det att andra besökte den dataanimerade skjutbanan där det gick att med olika program testa på skytte på duvor, vildsvin m.m. Vi var några stycken som med framgång kunde kalla oss för goda skyttar även om resultaten var blandade.

Efter ett par timmars utomhusaktivitet mötte Åke Granström upp framför slottet och gav oss information om hur Svenska Jägarförbundet var organiserat och dess syften och mål. Kolla gärna www.svenskajagareforbundet.se

Så får Ni som inte var med bra information. Åkes slottsvandring blev ännu en positiv upplevelse och vi rekommenderar alla som inte kunde vara med att vid tillfälle besöka Öster Malma. Det går att äta lunch varje dag i samband med ett besök och oftast serveras vilt till ett lunchpris om 120:-. Vi rekommenderades att sikta på det unika julbordet som snart står för dörren – Ett Julbord som är uppbyggt på allt av det vilda och vad skog och äng bjuder runt Öster Malma. Efter en mycket trevlig och givande eftermiddag gick vi samtliga till bords inne i slottssalen för att avnjuta en utsökt trerätters meny naturligtvis helt uppbyggd på vilt denna gång av hjort. Allt detta möjliggjordes av vår medlemskap i ÖSF till det facila priset av 500:-/person och då inrymdes det både vin och avec till kaffet samt säker transport hem. Snart är det dags för nya äventyr med ÖSF så missa inte detta nästa gång.