2015-10-07

Denna lite blåsiga och småkalla oktoberdag, den 7/10 2015, samlades ett förväntansfullt gäng av ÖSF-medlemmar utanför Nils Oscar bryggeri i Nyköping. Vi bjöds i värmen och fick klä oss vita rockar för att sedan vandra mot bryggeriet. I en något bullrig miljö berättade Peder Bryggare hur det går till att brygga öl industriellt. Det är många moment och många faktorer såsom temperatur och olika mängder av humle och andra ingredienser, som påverkar hur ölen smakar. Vi kunde se och titta ner de stora tankar där blandning, uppvärmning, jäsning och avkylning sker i olika omgångar.

Efter besöket på bryggeriet promenerade vi till Nyköpingshus och Erik på slottet, där fick vi prova ett urval av de ölsorter som finns i sortimentet hos Nils Oscar.

Efter ölprovningen åt vi en fantastisk tre rätters meny av Erik på Slottet.

Irene och Karin i Widlund & Wöyer underhöll med sång och musik under hela kvällen.

Mellan förrätt och varmrätt berättade kvällens sponsor Christian Carlsson från Haag & Carlsson Bil AB, hur de tre grabbarna byggt upp sitt företag genom åren. Från sommarjobb på en bensinmack till det stora företag i Bergshammar som idag omsätter över 100 milj. Det var en mycket intressant resa som ”Hagge”, ”Chrille” och lillebror Stefan gjort, en berättelse som gav tillfälle till många skratt men också till eftertanke. Tack Christian för en fantastisk berättelse om allt jobb ni lagt ned på detta, vilket entreprenörskap!

När efterrätten serverades fick alla medlemmar möjlighet till en presentation av sig själva och sina företag. Föreningen består av många duktiga entreprenörer, som driver allt från små enmansföretag till stora företag som har många anställda, det är nog den mixen som gör att vi har så trevligt på våra träffar.

Håkan Kjellström

IMG_1627

IMG_2068        IMG_2070

IMG_2073        IMG_2076

IMG_1636

 

 

 

 

 

 

IMG_1632

IMG_1639

IMG_1640

IMG_1643

IMG_1644

IMG_1649