Tisdagen den 28 februari åker vi till Stafsjö för att besöka Bruksmuseet

Vi kommer att få en guidad rundvandring i det anrika Stafsjö under ledning av Fred Öresjö samt en företagspresentation av VD Thomas Carlson. Under företagspresentationen kommer det att bjudas på snacks och dryck (sponsrat av Kontorab i Nyköping).

Idag tillverkas det skjutspjällsventiler för pappers- och cellulosaindustrin. Förr i tiden var det dock en helt annan tillverkning som gällde. Under brukets tvåhundra första år var det krigsmateriel som framställdes; kanoner, krut och kulor. Av förklarliga skäl finns det inte mycket materiel sparat från dessa tider, från mitten på 1600-talet och fram till mitten på 1800-talet. Museet försöker därför återskapa något av den gamla tiden.

Från Stafsjö åker vi sedan till Nyköpingsbro där vi, efter en välkomsthälsning av nya platschefen Erik von Heland, får avnjuta en tvårättersmiddag med kaffe & avec.

Priset för denna aktivitet är 350 kronor per person, max 2 pers/företag. (i mån av plats kan även fler deltagare/företag följa med till självkostnadspris, 665 kronor).

 

Avresa från Kvarngatan i Nyköping (bakom stadshuset):                        28 februari kl 15.00

Återkomst till Nyköping:                                                                                              ca kl 22.30

 

Bindande anmälan till Karin Björklund senast den 23 februari via e-post nykopingsskrivtjanst@telia.com eller telefon 0155-21 81 48.

OBS: Kom ihåg att meddela eventuella allergier vid anmälan.

 

Hälsningar

Styrelsen

Ps: Du som har fått ÖSF-namnbricka kom ihåg att ta med denna. Visitkort kan också vara bra att ha med sig.