2016-02-17

ÖSF studiebesök hos Tonys Pizzafabrik i Nyköping

Vid 16-tiden den 17/2 samlades ett 35-tal förväntansfulla medlemmar från ÖSF, utanför Tonys Pizzafabrik. Det ligger i Konservkompaniets gamla lokaler vid Idbäckens industriområde.

Tony Gerasovski hälsade oss alla välkomna och berättade historien om Pizzeria Fazana, som hans pappa Danne startade i sept. 1976 och hur Tony vann Tävlingen ”Sveriges bästa pizzabagare 2011”.

Efter att Tony blev Svensk mästare i pizzabak, började han experimentera med Pizzor som skulle säljas som fryspizzor i butik. Dessa pizzor fick hans namn ”Tonys Fryspizza”. Det dröjde inte länge innan efterfrågan ökade så att det inte gick att hinna med att baka dessa fryspizzor i Fazanas lokaler. Då startade Tony Pizzafabriken i f.d. Konservkompaniets lokaler där det redan fanns ett lämpligt frysrum. Företaget heter Foodster AB.

Vi blev inbjudna att se hela produktionslinjen där man först blandar degen, som sedan automatiskt delas upp i lagom stora bitar innan den ställs in på jäsning. Efter jäsningen trycks degen ut så att den blir platt och sedan förgräddas. Efter det lägger man på sås och ost mm, innan pizzas fryses ned till ca 80 minusgrader. Från frysen tas pizzan ut och paketeras samt datumstämplas och packas för att transporteras in i frysrummet för vidare distribution till butikernas frysdiskar runt om i landet. Under visningen blev vi bjudna att smaka på Tonys fryspizza.

Efter visningen av Pizzafabriken tog vi oss till Sunlight hotel conference och spa. Där fick vi se hela den fantastiska samlingen av veteranbilar.

Vid den efterföljande middagen fick alla medlemmar tillfälle att presentera sig och sina företag. Glädjande med 4 nya medlemsföretag, dessa var Uniphon AB, Lars Ullbors Konsultbyrå AB, Tallhöjden El AB samt Kireslin Fastighets AB.

 Håkan Kjellström